Veelgestelde vragen over de trekhaak

Ik heb een auto aangeschaft met Bosal trekhaak, maar de kogel is er niet bij, is deze los leverbaar?

In veel gevallen is het mogelijk een kogel voor uw trekhaak te leveren. dit is echter wel afhankelijk van het type en bouwjaar van de trekhaak. Op het typeplaatje van de trekhaak vindt u het typenummer. Neem dit nummer mee bij bestelling!

Waar kan ik een trekhaak onder mijn auto laten monteren?

Voor montage van uw trekhaak verzoeken wij u om contact op te nemen met een van onze gecertificeerde Bosal trekhaak montagepunten. Voor uw dichtstbijzijnde Bosal trekhaakspecialist klik u hier.

 

Wat houdt de D-waarde in?

De sterkte van een trekhaak wordt uitgedrukt door middel van de D-waarde in Kilo Newton (kN). Dit wordt als volgt berekend:

D-waarde = (TLW x MTW) / (TLW + MTW)  x 9,81 in N (= 0,00981kN)

TLW = Totaal geladen gewicht (voertuig)
TRW = Totaal rollend gewicht (voertuig + aanhangwagen)
MTW = Maximum trekgewicht (MTW = TRW - TLW) 

 

 

Wat is een S-waarde van een trekhaak?

S-waarde = maximum (statisch) verticaal gewicht op de trekhaak toegelaten door de autofabrikant.

Moet ik een 7- of een 13-polige e-set op mijn trekhaak bevestigen?

Indien er geen constante stroom nodig is (bijv. voor een fietsendrager of kleine aanhangwagen) wordt er over het algemeen gekozen voor een 7-polige e-set. In andere gevallen (bijv. voor een caravan) wordt er voor een 13-polige e-set gekozen. Indien u twijfelt over de juiste keuze adviseren wij u om contact op te nemen met een van onze Bosal trekhaakspecialisten. Voor uw dichtstbijzijnde Bosal trekhaakspecialist klik u hier.   

Wat te doen bij een technisch probleem van een trekhaak?

Indien u een technisch probleem heeft met uw trekhaak neemt u svp contact op met onze Bosal helplijn.

Welk trekhaaksysteem past het best bij mij?

Dit is afhankelijk van het type auto, uw behoeften en de toepassing van de trekhaak. Wanneer uw auto is uitgerust met parkeerhulp (PDC) of wanneer de trekhaak zich voor de kentekenplaat bevindt raden wij u sterk aan om voor een afneembaar systeem te kiezen. Onze helpliners kunnen u hierin van het juiste advies voorzien over de juiste trekhaak.

Zijn alle Bosal trekhaken Europees goedgekeurd?

Al onze trekhaken zijn ontwikkeld op basis van R55 (voorheen 94/20) richtlijnen. Dit betekent een Europese goedkeuring welke door alle EU lidstaten wordt erkend.

Welk trekgewicht is toegestaan voor mijn trekhaak?

U kunt dit vinden in het instructieboekje van uw auto. Meestal is het maximum trekgewicht van de trekhaak hoger dan het maximum trekgewicht vermeld in het instructieboekje van uw auto. Let op: indien dit NIET zo is, neem dan svp contact op met onze helplijn.

Ik zie geen prijzen voor trekhaken en/of montage.

Vanwege de vele mogelijkheden -zoals verschillende soorten trekhaken, 7-of 13-polige stekkers- adviseren wij u altijd contact op te nemen met een van onze trekhaak specialisten. Met hun expertise kunnen zij u voorzien van een professioneel advies en exacte prijzen zonder verrassingen. 

Waar kan ik een afbeelding vinden van een specifieke trekhaak?

Een afbeelding kunt u zien op de Bosal web catalogue. Wanneer beschikbaar ziet u een ikoon met de afbeelding van een camera. Klik op dit ikoon om de afbeelding van deze specifieke trekhaak te openen. 

Het slot van mijn afneembare trekhaak werkt niet goed meer. Is deze te repareren?

Ja, neem hiervoor svp contact op met onze helplijn.

De kentekenplaat op mijn auto zit veel te laag. Wanneer ik een vaste trekhaak monteer ben ik bang dat deze voor de nummerplaat komt te zitten. Moet ik dan een afneembare trekhaak monteren?

Wij adviseren altijd een afneembare trekhaak wanneer de trekhaak voor uw kentekenplaat zit. Ook adviseren wij een afneembare trekhaak wanneer uw auto is uitgerust met parkeerhulp (PDC).

Ik wil twee electrische fietsen meenemen op mijn trekhaak. Is dit toegestaan op mijn auto/trekhaak?

Dit hangt af van de S-waarde (verticaal gewicht) welke wordt vermeld op het Bosal typeplaatje welke u op de trekhaak vindt.

Mijn auto is uitgerust met parkeerhulp (PDC). Welke trekhaak is geschikt?

Voor het antwoord op deze vraag verwijzen wij u naar het antwoord op de vraag "Welk trekhaaksysteem past het best bij mij?"

Ik heb de sleutels van mijn afneembare trekhaak verloren. Is het mogelijk nieuwe te bestellen?

Dit is mogelijk. Neem hiervoor contact op met onze helplijn. 

Wat mag de trekhaakhoogte zijn bij maximaal toegestane belading?

Bij maximale belading mag de trekhaak hoogte tussen de 35-42 cm liggen. De montagepunten van de autofabrikant worden als referentie gebruikt om de trekhaakhoogte te bepalen. 

Wat te doen met mijn trekhaak na een aanrijding?

Wanneer uw trekhaak is beschadigd als gevolg van een aanrijding MOET DEZE VERVANGEN worden en mag zeker NIET WORDEN GEREPAREERD!  

 

top